6 Şubat 2013 Çarşamba

Bayanlar için en iyi zayıflama; Cardio nedir?

cardio

Cardio ya da Türkçe okunuşuyla kardiyo vücudunuzun yağ oranını azaltmak ya da dengelemek için yapılan egzersizleri bütününe verilen isimdir. Dışarıda yaptığınız bir hafif tempolu koşu aslında bir kardiyo egzersizidir. Kardiyo özellikle Fitness gibi sporlarda spor bitiminde yağlarınızı tam olarak yakmak için yaptığınız egzersizlerdir.


Bu bir koşu olabilir, ip atlamak olabilir ya da bisiklete binmek olabilir. Bu egzersizlere internet üzerinden oldukça kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz. Kardiyo egzersizlerinizi sporlar egzersizleriniz bittikten sonra uygulayarak yaptığınız sporun verimini en yükseğe çıkartabilirsiniz. Kardiyo egzersizlerini en az 30 dakikalık bir süre dilimi içerisinde sürekli aynı tempoda yapmanız gerekmektedir. Yani kardiyo egzersizleri için ne çok hızlı olmanız ne de çok yavaş olmanız gerekiyor.


Belirli bir ritmi bulup bu ritmi sürekli takip etmeniz gerekiyor. Bu şekilde yaptığınız egzersizler sizin kalp ritminizi dengeleyecek ve oksijenin oranını ayarlayacaktır. Böylece vücudunuz daha çabuk ve verimli yoldan yağlarınızı yakmaya başlayacaktır. 30 dakika net olmalıdır dedik çünkü eğer 30 dakikalık bir süreyi doldurmazsanız vücudunuzun yağlarınız yerine şekerleri yakmayı deneyecektir. Bu da sizin boşuna yorulmanız anlamına gelir. Sağlıklı ve güzel bir zayıflama için her gün 30 dakikalık kardiyo hareketi yeterli olacaktır. Elbette aralarda bir günlük boşluk bırakmak sizin elinizde. Yaptığınız spor ile de yediklerinize aynı oranda dikkat ederseniz kolay yoldan kısa sürede fazlalık yağlarınızdan ve dolayısıyla da kilolarınızdan kurtulabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder