7 Şubat 2013 Perşembe

Sosyal Medyanın Bloglar üzerinde ki etkisi

Sosyal Medyanın Bloglar üzerinde ki etkisi

Bloglar aslında Sosyal medya dediğimiz medya düzeninin bir parçasıdır. Tıpkı bir sosyal ağ gibi bir blogta sosyal medya düzeninin parçasını oluşturmaktadır. Bu yüzden zaten Blogların sosyal medyadan bağımsız şekilde hareket etmelerini düşünemeyiz. Sosyal medyadan asıl kasıt sosyal ağ platformları ile etkileşim içerisinde bulunmaktır.


Artık günümüzde interneti 2 günde tanıyan insanların bile popüler sosyal ağlar üzerinde hesapları mevcut. Dolayısıyla bu bir pasta ve sizde bu pastadan kendi payınıza düşeni almak durumundasınız. Öncelikle Sosyal medya hesaplarınızı oluşturmalı ve içeriklerinizi aktif oalrak bunlarda paylaşmalısınız. İnsanlar sürekli sizin sitenizde durmuyorlar ama şu bir gerçekki insanlar sürekli sosyal ağlar üzerinde aktifler. Bu yüzden Sosyal medyanın bloglar üzerinde ki etkisi paha biçilemez bir öneme sahiptir.


Birde Sosyal medyanın size SEO gibi bir avantajı da yanında getireceğini düşündüğümüzde Sosyal medya ya duyarsız kalmak sizin için çok büyük bir dez avantaj olur. Oluşturduğunuz sosyal medya hesaplarınızı sitenizin sidebar’ı gibi görünen yerlerine yerleştirin. Bu sayede daha çok kitleye ulaşabilirsiniz. Eskiden bir sitenin Facebook ya da Twitter sayfası olmaması hoş karşılanabilirdi. Ancak artık günümüzde bu sayfalarınızın olmaması bile profesyonelliğinize gölge düşürmeye yeterli olabiliyor. Unutmayın, eğer ortada pay alınması gereken bir pasta varsa payınızı alıp bunu başkasına yedirtmediğiniz zaman gerçek başarıyı elde edebilirsiniz. Sitenizi tamamıyla Sosyal etkileşim içerisine soktuğunuzda Sosyal Medyanın bloglar üzerinde ki etkisini ve sitenizin nasıl ziyaretçilerinizle dolup taştığını göreceksiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder