10 Şubat 2013 Pazar

MSN tarih oluyor

MSN tarih oluyor

 

Microsoft’un en önemli ürünlerinden biri olan MSN yani Messenger hayatımıza bundan tam 12 yıl önce giriş yapmıştı. İlk başta kullanıcılara pek cazip gelmeyen anlık mesajlaşma servisi daha sonradan dünyanın en popüler anlık mesajlaşma hizmeti haline geldi. Bu anlık mesajlaşma sistemini milyonlarca hatta milyon çok az bir rakam milyarlarca kullanıcı kullanmaya başladı. Sonra bir gün hayatımızın içerisine anlık mesajlaşma servisi sağlayan başka bir şey çıktı. O da elbette sosyal ağlar ve en popüleri Facebook.


Artık insanlar buna yöneldi buna yönelince de Microsoft’un oluşturmuş olduğu milyar kullanıcıyı ayakta tutacak olan kapasite bomboş kalmaya başladı. Microsoft’da kendini artık daha fazla zarara uğratmamak için bunu farklı bir servisi olan Skype ile karıştırma fikrini akıl etti ve bunu uygulamaya da başladı sayılır. Böylece Microsoft hem zararını en aza indirecek hem de kullanıcılarını boş kalan bir servisine yönlendirmiş olacak. Şuanda Microsoft size Skype’a geçiş için kolaylıklar sağlıyor bu yüzden skype ile erken tanışı kaynaşmak faydalı olacaktır. Microsoft’un yaptığı resmi açıklamaya göre ise Msn serüvenimiz 15 Mart 2013 tarihinde son bulacak.


Açıkçası böyle büyük bir sistem üzerinde öyle umuyorum ki her birimizin iyi kötü binlerce anısı vardır. O yüzden bu servisin kapanmasına üzülmüyor değiliz. Ancak internet trendi dünyası karmaşık bir şey belki bir gün Facebook’da aynı duruma gelir, kim bilir…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder