5 Şubat 2013 Salı

Wordpress mi? Blogger mı?

Wordpress mi Blogger mı

 

Dünya da birçok firma tarafından açık kodlu olarak üretilmiş ve yayınlanmış kullanıcıları olan Blog sistemleri mevcut. Ancak en çok kaliteyi blog kullanıcıları Wordpress ve Blogger tabanlı blog sistemlerinden elde etmişlerdir. Bu yüzden Wordpress mi? Yoksa Blogger mı? Sorusu yerinde ve mantıklı bir sorudur. Bu bir Ahmet mi yoksa Mehmet mi daha hızlı koşar sorusu değildir. Bu blog sistemleri arasında ki iyiyi herkes kendi ölçütleri içerisinde değerlendirdiğinde elde edebilir.



Neden Blogger daha iyidir?


 Kişisel bloglama tutkunları için Blogger her zaman daha iyi bir bloglama sistemi olmuştur. Siteniz Google sunucularında barındığı için yıllar geçse bile hiç acaba blogum kapanır mı derdi ya da blogum yine CPU( İşlemci) sınırını aşar mı? Derdi nedir bilmeyeceksiniz.


Ancak tam anlamıyla hiçbir zaman bir profesyonel blogcuda olamayacaksanız çünkü bu sistemde dışarıya bağlısınız. Google politikaları içerisinde yer alıyorsunuz. Ayrıca Technorati’nin  top 100 Bloguna baktığımızda sadece 18 tane Blogger tabanlı blog görebiliyoruz. SEO açısından kısıtlı kalacaksınız çünkü yapabileceklerini PHP kadar sınırsız değil.



Neden Wordpress daha iyidir?


Çünkü self-sistemdir. Kendi sunucunuz üzerinde barındırdığınız için kontrol ve politikalar sizin elinizdedir, istediğiniz gibi yayın yapabilirsiniz. Ancak ziyaretçi sayınız çok olduğunda CPU derdi Hosting masrafı belki başınızı ağrıtabilir. Kişisel bloglama içinde uygundur profesyonel bloglama içinde. Çoğu dünyaca ünlü Blog şuanda Wordpress sistemi kullanmaktadır. SEO açısından sınırsız bir dünyaya sahiptir ve Blogger’ın aksine daha randımanlı bir Blog sistemidir.



Bunlara rağmen yine de tercih sizindir, önemli olan ne istediğinizdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder