8 Şubat 2013 Cuma

SEO anahtar kelime de yükseliş nasıl sağlanabilir?

SEO anahtar kelime de yükseliş nasıl sağlanabilir

 

Anahtar kelime üzerinde yükseliş demek SEO’nun her alanında hakimiyet demektir. Şöyle bir geçmişe bakarsak eğer geçmişte anahtar kelimelerde yükseliş sağlamak için yüksek Pagerank değerine sahip olan web sitelerinden link çıkışları elde ettiğimizde ister istemez anahtar kelimemiz üzerinde bir yükselişi yakalıyorduk. Ancak artık devir Sosyal Medya devri oldu ve Google Botlarının algoritması insan beynine yakın durumda. Bu yüzden sadece Backlink kasarak SEO yapıyorum ve kendimi çok iyi yerlere getiririm gibi bir mantık yürütmek oldukça saçma olacaktır.


Önemli olan yükseliş için SEO’yu her alandan yakalamak sonra bırakalım iş backlink’e kalsın. Evet, Backlinkler gerçekten çok önemli bir SEO kriteri hatta belki de en iyi diyebileceğimiz SEO kriteridir. Ancak bu her şey Backlink demektir değil. Backlinkleriniz kadar sitenizin Sosyal medya etkileşimini arttırmanızda SEO için artık günümüzde önemli bir rol. Sadece Backlink ile anahtar kelime de yükselen siteler yok mu? Elbette var ancak kalıcılığı ne kadar sürer o kısmı tam bir muamma.


Anahtar kelime de yükseliş sağlamak için SEO’nun her kriterine uyduğunuza emin olun, Sonra Backlink elde etmeye çalışmayın(Dikkat buyurun lütfen), “kaliteli siteniz ile alakalı sizi yükselişe geçirecek Backlinkleri elde etmeye çalışın”.  Eğer köpek maması satan bir site için anahtar kelime de yükseliş sağlamak istiyorsanız gidip kedi maması satan web sitesinden link çıkışı almayın. Sitenizle yakın içerikli kaliteli değerleri oturmuş sitelerden alınan link çıkışları sizin için faydalı olacak ve yükselmenizi sağlayacaktır.

1 yorum: