11 Ocak 2013 Cuma

Apple Store’daki uygulamaların ekran görüntüleri bundan sonra Apple’ın onayıyla değiştirilecek

Apple’ın uygulama tasdik süreci olabildiğince sıkı , yine de buradan muvaffakiyetle geçip App Store’a çıkan ve kullanıcıları aldatmayı başaran uygulamalar yok değildi . Bu tarz düzmece uygulamaları geliştirenler genellikle Appletasdik verdikten sonra uygulamalarının ekran görüntülerini farklı uygulamaların ekran görüntüleriyle değiştiriyor , böylece kullanıcılarda güya o uygulamayı indiriyorlarmış benzeri bir intiba uyandırıyorlardı ve böylece kullanıcıların o uygulamaları beğenip indirme olasılığı artıyordu . Sonuç olarak ortada bir sahtekarlık durumu vardı .


iphone-5-inceleme-00003 

Bu düzmece uygulamalar ABD’deki iOS kullanıcılarını da etkilemeye ve onlardan da şikayetler gelmeye başlayınca Apple harekete geçti ve bunun önüne geçecek biçimde kurallarında birtakım güncellemeler yaptı . Bu güncellemelerden sonra App Store’dan dağıtılan uygulamalara ait ekran görüntüleriyle alakalı düzenlemeler değişti . Bundan böyle Apple , uygulama geliştiricilerinin ekran görüntülerini diledikleri benzeri değiştirmelerine izin vermiyor .

Tabii ki , uygulamalar gelişiyor ve geliştiriciler de zamanla ekran görüntülerini değiştirmek isteyecektir . Bunun amacıyla uygulama güncellemesini Apple’ın tasdiğine gönderdiklerinde yeni ekran görüntülerini de göndermeleri lazım . Anlayacağınız ekran görüntülerine ait değişiklikler de bundan böyle Apple’ın onayından geçecek . Böylelikle Apple tasdikledikten sonra ekran görüntülerini istediği benzeri değiştirip kullanıcıları aldatmaya çalışanların da en büyük silahı ellerinden alınmış olacak .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder