10 Ocak 2013 Perşembe

Samsung Windows RT ile çalışan ATIV Tab’i ABD’de satışa sunmayacak

Samsung ağustos ayında IFA’da Windows RT tabanlı tablet dizisi ATIV Tab’i duyurmuştu . Görünüşe bakarak , Güney Koreli firma bu tabletin piyasaya sürülmesi konusunda değişik bir strateji izleyecek . Gelen haberlerenazaran Samsung , Windows RT ile çalışan ARM chip işlemci tabanlı ATIV Smart PC’yi Amerika Birleşik Devletleri pazarında satışa sürmeme kararı aldı .




Şirketin bu kararı pazarlamacılardan gelen ve bu tarzda bir ürünün pazarda yalnızca gösterişsiz bir başarı elde edebileceği şeklindeki geri bildirimlere dayanarak verdiği söyleniyor . Samsung , Windows RT konusundaki bilgisizliği de bu kararın arkasındaki sebepler arasında gösterdi , müşterileri Windows 8 ile bu sürüm arasındaki farklar konusunda düzgün biçimde eğitmek için ciddi bir yatırım yapmak gerektiğini açıkladı . Şirket Windows RT pazarının gelişimini takip edip ölçecek ve bundan sonra gerekirse adım atacak .


Samsung’un bu kararı yalnızca ABD’yi mi etkileyecek , yoksa farklı bölgelere de yayılacak mı , bu daha kesinlik kazanmadı . Fakat Samsung’un Türkiye’de de ATIV Tab tabletleri piyasaya sürmediğini , şu an için yalnızca Intel Atom ve Core i5 işlemcili Smart PC ve Smart PC Pro cihazlarının satıldığını belirtelim .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder