26 Ocak 2013 Cumartesi

Aşırı Tuz Tüketimi

Tuz Günlük toplam tuz alımı 1 çay kaşığını geçmeyecektir. Soya Yağsız soya sütü ve light tofu dışında soya ürünleri yasaktır.
Hayvansal ürünler Haftada iki öğün balık yenilecektir. Balığın ızgara olmasına ve pişirilirken üzerine yağ dökülmemesine dikkat edilecektir. Balık yenmeyen günler iki yumurta akı yenilebilir.


Şarküteri ürünleri Tam yağsız diyet sütten evde kendiniz yoğurt yapabilirsiniz. Kendiniz yaptığınız bu yoğurttan günde bir küçük kâse yoğurt yiyebilir ya da bir bardak tam yağsız diyet süt içebilirsiniz.


Sebzeler Yağda kızartmamak ve pişirilen yemeklere yağ koymamak kaydıyla her türlü sebze yenilebilir. Patates, yer elması, brokoli, lahana, ıspanak, kara lahana, fasulye, mısır, marul ve burada sayamayacağım, aklınıza gelen her türlü sebzeyi yiyebilirsiniz. Baklagiller familyası Fasulye, nohut, bezelye, barbunya, mercimek ve bütün diğer baklagiller serbesttir.


Salata sosları Sirke, elma sirkesi, balsamik sirke, nar ekşisi, limon, kırmızı biber ve karabiber, hardal, yağsız soslar, yağsız soya sütü yenilebilir.Kuru yemiş Ceviz, fındık, fıstık, badem, leblebi, beyaz leblebi, tuzsuz yağsız patlamış mısır, kestane, kuru kayısı, kuru üzüm, incir, kilo almamak kaydıyla serbesttir.


Not: "4 Numaralı Diyet" i uygulayanlar "Lida Zayıflama Diyeti" ndeki kahvaltı /salata /yemek tariflerini hiç yağ koymadan ve hayvansal ürün kullanmadan uygulayabilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder