11 Ocak 2013 Cuma

Huawei yöneticisi MWC’de gelecek ince Android telefonun ve 2013 yılının ikinci yarısında gelecek 8 çekirdekli işlemcinin müjdesini verdi

Huawei’nin Tüketici İşleri Grubu CEO’su Richard Yu , CES’te resmîlik kazanan Ascend Mate’i birkaç hafta evvel göstererek ne göreceğimiz konusunda önemli bir ipucu vermişti . Yu , şimdi de gelecek ay düzenlenecek olan Mobil Dünya Kongresi amacıyla bir ipucu verdi .


 

Engadget sitesine konuşan Richard Yu , gelecek ay mevcut P dizisi Android telefonların yeni üyesi olacak süper ince bir cihazı tanıtacaklarını açıkladı . Yu , editörlerin bu telefonun şu anda en ince olarak nitelendirilen Alcatel One Touch Idol Ultra’nın kalınlığı olan 6 ,45 mm den daha ince olup olmayacağına ise "evet" cevabı verdi . Ayriyetten yönetici bu yeni telefonun göz alıcı bir metal kasayla geleceğini kaydetti .

Öte yandan Huawei , Samsung’un tanıttığı Exynos 5 Octa ile fitilini ateşlediği 8 çekirdekli mobil işlemciler akımına Huawei’nin de yılın ikinci yarısında çıkacak 8 çekirdekli Cortex-A15 tabanlı işlemcisiyle katılacağını kaydetti . Engadget bu işlemcinin HiSilicon K3V3 ya da onun kardeşi olacağını ve yine TSMC tarafından üretileceğini tahmin ediyor .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder