30 Ocak 2013 Çarşamba

HTC'nin yeni telefon serisi Infobar, yenilenen bir kullanıcı arayüzüyle geliyor

htc-yeni-infobar

HTC'nin Japon tasarımcı Naoto Fukasawa ile yaptığı işbirliği sonucu karşımıza çıkan "Infobar" serisinin "HTC Infobar A02" olarak isimlendirilen prototipi, donanımsal özelliklerinin yanı sıra , yeni kullanıcı arayüzle de dikkatleri üstüne çekmeyi başarıyor .


"IIDA UI 2 .0"("IIDA" açılımı yenilik , hayal , tasarım ve sanat) olarak isimlendirilen bu arayüz büsbütün tekrardan tasarlanmış yapısıyla olabildiğince başarılı bir görselliğe sahipken , gösterişsiz bir kullanım deneyimi de sunacak benzeri görünüyor . Ölçeklenebilen kutucukları ile Microsoft'un Windows Phone 8'inde yer alan canlı kutucukları bir hayli andıran IIDA UI 2 .0 , menüler arası geçiş animasyonlarıyla da etkileyici görünüyor . Henüz tahminlerin ötesinde bir malumat olmasa da IIDA UI 2 .0'ın muhtemelen Android 4 .1 üstünde çalışacağını da belirtelim .


HTC'nin IIDA UI 2 .0 arayüzü ile gelecek olan prototipi HTC Infobar A02 , Japonya'da faaliyet gösteren KDDI isimli operatör ile Japon kullanıcıların beğenisine sunulacak . Fakat , HTC Infobar A02'ın  bağlantı özelliklerine baktığımızda global pazarda da yer alabilecek bir model olduğu da gözlerden kaçmıyor . 4 .7 İnç'lik Super IPS HD ekranla beraber gelen HTC Infobar 02'nin teknik detaylarına baktığımızda Qualcomm'un Snapdragon S4 APQ8064 dizisi 1 .5 GHz hızında çalışan 4 çekirdekli işlemcisinden güç alırken ; Adreno 320 grafik birimi , 1 GB RAM , 2100 mAh pil ve micro SD kart ile arttırılabilen 16 GB'lık dahili depolama sahasına sahip olduğu görülüyor.


Tüm bu teknik özelliklerinin yanı sıra, HTC'nin Imagesense teknolojisine yer verdiği 8 MP'lik arka kamera, 2.1 MP'lik ön kamera, Beats Audio ses desteği ve NFC desteğine de sahip. 147 gr ağırlığında ve 9.7 mm kalınlığındaki bir gövdede buluşturan cihazın suya ve toza karşı dayanıklı bir yapıya sahip. HTC'nin Infobar A02 ile getireceği yeni kullanıcı arayüzü IIDA UI 2.0'ın görünüşünü merak ediyorsanız, aşağıdaki foto galeriye göz atabilirsiniz.


[gallery ids="5302,5303,5304,5305,5306"]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder