30 Ocak 2013 Çarşamba

Sony Xperia Z Mart sonuna doğru Türkiye'de

sony-xperia-z

Sony'nin CES (Consumer Elecktronics Show) 2013 fuarında tanıttığı 5 inçlik Full HD ekrana sahip yeni amiral gemi prototipi Xperia Z için dağıtım tarihi olarak Şubat ayı ortası ya da sonu ifade edilirken , fiyat olarak da 650 € düzeyleri konuşuluyor .


Dağıtım konusunda elini çabuk tutması gereken Sony'nin prototipi ülkemizde ne zaman satışa sunacağı da merak ediliyordu . Bazı Sony yetkili satıcılarının model için ön istek toplamaya başlaması birtakım tahminlerin yapılmasına sebep oldu .


Toplanmaya başlanan ön taleplerde prototipin en geç Mart ayı ortası ve ya Mart ayı sonu itibariyle satışa sunulacağı notu düşülmüş . Modelin beklenen fiyatıysa 1999TL olarak belirtilmiş. Ürün sayfalarından cihazın paralel ithalat değil , Sony Eurasia garantisiyle satılacağı görülüyor . Bu bakımdan resmi çıkış tarihi olarak Mart sonu tahmini yapılabilir .


Sony Xperia Z modelinde OptiContrast teknolojisiyle geliştirilen 5 inçlik Full HD çözünürlükte ekran , mobil BRAVIA Engine 2 , 2GB RAM , 4 çekirdekli Snapdragon S4 Pro APQ8064 işlemci , Adreno 320 grafik birimi , 13 .1MP Sony Exmor RS arka kamera , 2 .2MP Exmor R ön kamera , Bluetooth 4 .0 , Wi-Fi a/b/g/n , 4G LTE , NFC yongası , Android 4 .1 Jelly Bean işletim sistemi , Sony kullanıcı arayüzü , 2 ,330 mAh pil , 131 x 71 x 7 .9 mm ve 146 gram biçiminde spesiyaliteler bulunuyor . Model pazara çıkışının derhal arkasından Android 4 .2 Jelly Bean sürüm güncellemesi almaya başlayacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder