21 Ocak 2013 Pazartesi

Kış Aylarında Ayak Bakımı

Kış aylarında ayak bakımı

Kış aylarının en büyük sorunlarından bir tanesi de kuruyan , susuz kalmış ve çatlama tehlikesiyle karşı karşıya kalan ayaklardır . Sürekli ayakkabı ve çorapla sıkışan ayakların bakıma ihtiyacı olduğunu unutmayın!


Her hafta bir defa tıpkı spa bakımında gibi, ayaklarınıza bakım yapmalısınız . Unutmayın , bütün gün bedeninizin ağırlığını ayaklarınız çekiyor .


Günlük Bakım


Gündüz evden çıkmadan bir ayak kremi sürün ve arkasından ayak spreyi kullanın . Yenileme özelliği olan kremleri tercih edin . Gece sakinleştirici krem sürün .


Peeling


Peeling , mutlaka haftada en az bir kere yapmanız gereken bir uygulamadır . Peeling sayesinde ayak tabanınızda oluşan ölü deriden kurtulursunuz . Peeling sonrası 5 dakika boyunca ayaklarınıza  masaj yapın . Böylece cilt pürüzsüzlük kazanır .


Evde spa


Evde spa zevkini uygulamanız , kendinizi ve ayaklarınızı şımartmanız demektir . Kokulu banyo tuzlarıyla ayaklarınızı dinlendirin . İçerisine tuz attığınız çok fazla sıcak olmayan suda ayaklarınızı bekletin . Detoks tesirli tuzlar ve köpükler kullanabilirsiniz .


Kesin


Kış mevsiminde ayaklar devamlı kapalı ve ayakkabı içerisinde olduğundan uzun tırnakları kullanmak zor olabilir . Kısa tırnak kullanmanız hem sağlığınız , hem de temizlik açısından yararlıdır. Tırnak boyunuzu kısa tutun ve hijyenik tırnak kullanın .


Gece


Uyumadan önce vazelin benzeri yağlı bir kremi ya da ayaklar için hususi olarak tasarlanmış ayak kremlerini sürün ve masaj yaparak yedirin . Ardından ayağınıza pamuklu bir çorap giyin . Sabaha kadar yumuşacık olduklarını göreceksiniz .


Çatlaklar


Eğer çatlamış topuklarınız varsa , ponza taşıyla çatlakları giderin . Ardından peeling yapın . Duştan sonra ayağınızı hafifçe kurulayıp ponza yaparsanız , çatlayan yerlerin kaybolduğunu ve ölü derilerin temizlendiğini  görürsünüz . Ardından yoğun nemlendirici kullanın.


İpuçları


Kendinizi yorgun hissettiğiniz günlerde , evde ayaklarınızı yukarı kaldırarak kan dolaşımını kontrol edin.


Tırnak üzeri törpüsüyle , tırnaklarınızın da yenilenmesini sağlarsınız . Sonrasında tırnak besleyici bir cila sürün.


Yazın deniz kenarından topladığınız çakıl taşlarını banyonun içine koyun ve banyo yaparken üstünde hareket edin . Peeling tesiri yapacaktır.


Topuk çatlaklarınızın nedeni sentetik çoraplar , A ve B vitaminlerinin eksikliğinden kaynaklanabilir. Bir dermatologa gidin.


Tırnaklarınızda sararma varsa, beslenme düzeniniz konusunda bir diyetisyenden yardım alın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder