29 Ocak 2013 Salı

Yağ Yakan Greyfurt Kürü

Yağ Yakan Greyfurt Kürü

 

Malzemeler: 1 greyfurt, 1 küçük kare taze zencefil, 1 çay kaşığı tarçın, 1 limon, 1 tatlı kaşığı bal.

Greyfurtu soyarak, limonu kabuklu olarak kullanmalısınız. Bal ve tarçın hariç bütün malzemeleri katı meyve sıkacağından geçirin. Tarçın ve balı ekleyip bekletmeden için.

Ne işe yarar?

Greyfurt, yüksek C vitamini ihtiva eder. Yara iyileşmesini çabuklaştırır, metabolizmayı hızlandırır, enfeksiyona karşı korur. İçerdiği liminoidler ile kanser karşı korur. Çözülebilir lif, kolesterolün düşürülmesinde ve kabızlığın önlenmesinde yararlıdır. İçerisinde bulunan tarçın, zencefil, limon ve bal ile birlikte sindirim sisteminin destekler, kan şeker dengesinin sağlar, karaciğer fonksiyonlarının arttırılmasına yardımcı olur.

Önemli uyarı! İlaç kullananlar etkileşme riski sebebiyle greyfurt tüketmekten sakınmalıdır.

Diyetisyen Derya ZÜNBÜLCAN*

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder