27 Ocak 2013 Pazar

Makyaj Yaparken Renk Uyumu

makyaj yaparken renk uyumu

Cildinize ve cilt renginize en çok uyan makyaj tonlarını için cildinizi iyi tanımalısınız. Cilt tonunuzu tamamlayan renkler kullanmanız, daha genç ve güzel görünmenizi sağlayacaktır.


Cildiniz hangi renk olursa olsun, doğru makyajın en iyi yolu; makyaj öncesi bazı fondöten ve kapatıcılardan cilt renginize uygun olanı kullanmaktır. Doğru tonlarda kapatıcılar ve cildinizi güzel gösteren, lekeleri kapatan fakat ince olan bir fondötenle baz oluşturmak, cildinize uygulayacağınız makyajdan en iyi sonucu almanızı sağlar.


Açık Tenli Ciltler


Eğer açık renk tene sahipseniz allık seçerken bronz, bakır ve şeftali tonlarını tercih etmelisiniz. Açık renk fondöten, mesela fildişi, cildinizi dengelemeye yardımcı olacaktır. Eğer lekeli bir cilde sahipseniz sıcak şeftali ve pembe tonlarını kullanabilirsiniz.


Göz farı tercih ederken kahverengi, toprak ve haki tonlarını seçebilirsiniz. Siyah göz kalemi ve farı kullanmaktan sakının. Açık tenliler için kahverengi kalem ve rimel daha güzel sonuç verir. Şeftali ve pembe tonlarında rujlar kullanmak makyajı tamamlayacaktır.


Buğday Tenliler


Eğer buğday tonlarında bir cilde sahipseniz; yüzünüze parlaklık kazandırmak için gül ve erik renklerini kullanabilirsiniz. Bej, karamel ve kahverengi gibi renkleri, altın ve gümüşle birleştirebilirsiniz. Kayısı ve kavun renk tonlarını ışıltılı bir gölge oluşturmak için karıştırıp kullanabilirsiniz.


Koyu mor ve canlı mavi kullanmaktan sakınmalısınız. Göz üstünde kullanacağınız canlı bir mavi, gözünüzü şişik ya da morarmış gibi gösterebilir. Koyu renkli astar ile nötr renklerde kapatıcılar kullanarak makyajınızı tamamlamalısınız. Canlı turuncu ve canlı pembe renkleri rujda kullanabilirsiniz.


Koyu Tenliler


Eğer koyu bir cilde sahipseniz; ışıltılı ve parlak pembe renkleri vurgulayabilirsiniz. Gözlerinizi ortaya çıkarmak için altın, gümüş, zümrüt yeşili ve çikolata, lacivert ve mor gibi renkleri tercih edebilirsiniz.


Bronz ve dut renginde allık ile derin sıcak pembe, kayısı ve fuşya allık renklerini kullanabilirsiniz. Dudaklarınızda altın ışıltı ve karanlık berry renkleriyle, koyu kırmızı ve derin mürdüm tonlarıyla güzel bir uyum yakalayabilirsiniz. Ayrıca ateşli kırmızı ve kahverengi mercanları da tercih edebilirsiniz.


Size en uygun makyaj tonlarını bulmak için bir kozmetik mağazasına uğrayabilir ve burada cildinizin tonunu öğrenebilirsiniz. daha sonra renk paletlerinden dilediğiniz ürünü tercih edebilirsiniz.


Cildinizle uyumlu, en ideal makyajı yapmak istiyorsanız, boş vakitlerinizde makyaj denemeleri yaparak, bir süre sonra kendinize en uygun olan stili bulmuş olursunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder