11 Ocak 2013 Cuma

Mark Zuckerberg’e Facebook üstünden mesaj göndermenin değeri 100 dolar olabilir

Facebook’un yeni gelir modelleri üstünde çalıştığı bilinse de , firmanın bu doğrultuda yaptığı son yeniliğin şaşkınlık oluşturacağı mutlak . Çünkü , bu yeni metodun pek kimsenin aklına gelmeyeceği mutlak . Mashable’ın haberinebakarak , toplumsal paylaşım sitesi kurucusu Mark Zuckerberg’e Facebook üstünden mesaj gönderenlerden iletinin Zuckerberg’in gelen kutusuna düşmesi amacıyla 100 dolar istek ediyor .


Facebook’ta Zuckerberg’i takip edenlerden bu şekilde bir ücret istek edilmediği belirtilse de bu özelliğin daha test aşamasında olduğu ortada . Çünkü , halihazırda Facebook CEO’sunu takip etmeyen pek çok kullanıcı da herhangi bir uyarı mesajı ya da ücret talebiyle karşılaşmadan mesajlarını gönderebiliyorlar . Facebook’un denemesini gerçekleştirdiği özellikte de Zuckerberg’i takip etmeden ve 100 doları ödemeden mesajı göndermek olası .Fakat , bir ödeme yapılmadığı amacıyla bu mesaj Zuckerberg’in gelen kutusu yerine ”Diğer” kutusuna düşüyor . Facebook’un kullanıcılarının görmeyi istemeyeceğini düşündüğü mesajları yönlendirdiği bu klasörü elektronik posta hesaplarındaki ”Önemsiz” klasörüyle aynı kategoride değerlendirmek olası .

Mesaj platformu üstünden ücret kazanmayı amaçlayan firma bu doğrultuda çeşitli değişiklikler ve denemeler gerçekleştiriyor . Kullanıcıların ellerinden kendilerine kimlerin mesaj gönderebileceğini belirleme hakkı alınırken , temel ve mutlak olmak üzere iki çeşit filtreleme seçeneği sunulmuştu . Böylelikle hangi iletinin gelen kutusuna hangi iletinin Diğer klasörüne gideceğine dair karar kullanıcıya bırakılmıştı . Bu filtre sistemini aşmak amacıyla çare arayanların ilk adresi de Facebook olacağa benziyor . Çünkü , firma geçtiğimiz günlerde kullanıcıların arkadaşı olmayan başka kullanıcıların gelen kutusuna 1 dolar karşılığıda mesaj gönderme imkanı sunan bir özelliği denemişti . Zuckerberg’e mesaj göndermek isteyenlerden istek edilen ücret aynı testin değişik bir fotmatta devam ettiğini gösteriyor . Facebook’un bu çabalarının karşılığını görüp göremeyeceği yönünde bir öngörüde bulunmak şu an amacıyla zor .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder